Avslutning 2019

Idag var det avslutning på årets officiella/gemensamma skjutningar. Precis som under flertalet av årets övriga skjutningar var det mindre än hälften av klubbens medlemmar som slöt upp. En vanlig dag på banan med andra ord. Eller var det verkligen det? Nej, inte alls. De tappra skyttar som slöt upp utsattes för en rad prövningar under skjutledare Kjelles bistra ledning. All skjutning skedde med klubbvapen, som för säkerhets skull inte fick justeras. Ett av dessa vapen  var avsett för vänsterskyttar. Alla skyttar fick skjuta med alla vapen på varierande mål. Efter en hård kamp stod resultatet klart.

  1. Fredde 29
  2. Calle 27
  3. Tommie 23
  4. Åke 20
  5. Emin 19
  6. Helena 16

Elaka tungor säger att tävlingsformen ersatte skicklighetsfaktorn med ett stort mått tur. Andra menar att tävlingen var ett ypperligt bevis på att träning är överskattat. Kanske är det onödigt att påpeka att de ansvariga för den typen av kommentarer, av någon outgrundlig anledning, inte återfinns i toppen på resultatlistan. Stort grattis till Fredde som till slut stod som övertygande segrare i detta fältslag.

Några kommer säkert att fortsätta skjuta tills tjälen invaderar vallen. Övriga får ta nya tag nästa år. Vi ses.

/ Åke